Μέχρι θανάτου βασανίστηκε Κινέζος αξιωματούχος ύποπτος για διαφθορά, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας Jinghua Shibao. Πρόκειται για τον 42χρονο Γιού Τσιγί, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο ως ύποπτος για χειρισμό στεγαστικού συμβολαίου.

Το περιστατικό συνέβη ένα μήνα μετά, σύμφωνα με την εφημερίδα, όταν οι ανακριτές νάγκασαν τον 42χρονο να γδυθεί και στη συνέχεια τον βύθισαν επανειλημμένως σε μπανιέρα με παγωμένο νερό, αφού η προηγούμενη ανάκρισή του δεν είχε αποδώσει τα προδοκώμενα αποτελέσματα.

Όπως γράφει η εφημερίδα, οι ανακριτές συνέχισαν τα βασανιστήρια μέχρις ότου ο Γιού Τσιγί σταμάτησε να αντιστέκεται.

Η νεκροψία έδειξε εισρόφηση υγρών στους πνεύμονες και θάνατο από ασφυξία. Οι συγγενείς του κατήγγειλαν ότι στο σώμα του υπήρχαν πολλαπλές εκχυμώσεις.

«Ηταν ένας εύρωστος άνθρωπος πριν από την κράτησή του. Αλλά όταν πέθανε δεν είχε μείνει παρά το δέρμα με τα κόκκαλα», δήλωσε η χήρα του Γου Τσιάν.

Τα έξι μέλη της ανακριτικής επιτροπής , ανάμεσά τους και πέντε μέλη της πειθαρχικής Επιτροπής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, κατηγορούνται για εσκεμμένες σωματικές βλάβες και θα δικαστούν.

TAGS