Διαδήλωση κατά της κυβέρνησης της Βουλγαρίας με επικεφαλής τον Πλάμεν Ορεσάρσκι και αντιδιαδήλωση σε ένδειξη συμπαράστασης στην κυβέρνηση πραγματοπούνται, σήμερα, στο κέντρο της Σόφιας, ενώ διεξάγεται η πρώτη συνεδρίαση της Βουλγαρικής Βουλής μετά τις θερινές διακοπές.

Χιλιάδες διαδηλωτές απέκλεισαν την περιοχή γύρω από τη Βουλή, στο κέντρο της βουλγαρικής πρωτεύουσας, ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης και "καλωσόρισαν" τους βουλευτές που επέστρεψαν σήμερα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές στα βουλευτικά έδρανα.

Υπενθυμίζεται ότι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βουλγαρία πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 14 Ιουνίου.

Τα βουλγαρικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι έφθασαν στη βουλγαρική πρωτεύουσα, με λεωφορεία, κάτοικοι διάφορων πόλεων για να διαδηλώσουν κατά, αλλά και υπέρ της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι.

Το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Focus αναφέρει ότι τα λεωφορεία ξεκίνησαν από το Μπουργκάς, το Τάρνοβο, την Ντούπνιτσα, το Ρούσε, τη Βάρνα, το Πέρνικ και Λάρτζαλι.

Άνθρωποι που κατέβαιναν από τα λεωφορεία αρνήθηκαν να πουν ποιος πλήρωσε το κόστος του ταξιδιού έως τη Σόφια, ποιος οργάνωσε την πρωτοβουλία και αν έπρεπε να βρίσκονται στην εργασία τους σήμερα.

Ένταση προκλήθηκε όταν συμμετέχοντες στην αντικυβερνητική διαδήλωση προσπάθησαν να σπάσουν το μεταλλικό φράκτη μπροστά από την κεντρική είσοδο του Κοινοβουλίου και αστυνομικοί επιχείρησαν να τους σταματήσουν.

Η συγκέντρωση των υποστηρικτών της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε σε άλλο σημείο της πλατείας μπροστά από το Κοινοβούλιο, κοντά στον καθεδρικό ναό Αλεξάνταρ Νέφσκι. 

Το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, επικεφαλής του κυβερνητικού συνασπισμού και το κεντροδεξιό αντιπολιτευόμενο κόμμα "Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας" κατέφυγαν και τα δύο στη ναύλωση λεωφορείων για να μεταφέρουν υποστηρικτές τους απ΄ όλη τη χώρα στη Σόφια, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Novinite.