current views are: 1

4 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση13:03

Μήνυμα στη Γαλλία από τον πρόεδρο του συριακού κοινοβουλίου

Ο πρόεδρος του συριακού κοινοβουλίου Τζιχάντ Λάχαμ ζήτησε από την Γαλλία να μην βιαστεί να αναλάβει δράση κατά της Συρίας, η οποία κατηγορείται από το Παρίσι ότι προχώρησε στην χρήση χημικών όπλων.

Δημοσίευση 13:03’
αρθρο-newpost

Ο πρόεδρος του συριακού κοινοβουλίου Τζιχάντ Λάχαμ ζήτησε από την Γαλλία να μην βιαστεί να αναλάβει δράση κατά της Συρίας, η οποία κατηγορείται από το Παρίσι ότι προχώρησε στην χρήση χημικών όπλων.

Μήνυμα προς το Παρίσι έστειλε ο πρόεδρος του συριακού κοινοβουλίου Τζιχάντ Λάχαμ ζητώντας να μην βιαστεί να αναλάβει δράση κατά της Συρίας.

«Οι Σύροι βουλευτές είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στην αλήθεια (…) και σας ζητούμε να μην βιαστείτε να διαπράξετε ένα απεχθές και παράλογο έγκλημα, καθώς οφείλετε να βγάλετε την Γαλλική Δημοκρατία από τον δρόμο του πολέμου προς αυτόν της δημοκρατίας», σημειώνει ο Λάχαμ σε μήνυμα που απευθύνει στο γαλλικό κοινοβούλιο.

«Προτού να ανακοινώσει τον πόλεμο, δεν είναι πιο λογικό να περιμένει λίγο», διερωτάται ο Λάχαμ σε επιστολή που απευθύνει στους προέδρους της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας.

«Παρά τις τραγωδίες που συνέβησαν προηγουμένως στο Ιράκ, ορισμένοι επιζητούν άλλον έναν πόλεμο για να καταστρέψουν την κοσμική Συρία, το οποίο θα οδηγούσε σε μια θρησκευτική σύγκρουση στην περιοχή και θα αύξανε τα σημερινά δεινά των ανθρώπων», προσθέτει.

Το γαλλικό κοινοβούλιο θα έχει σήμερα μια συζήτηση χωρίς να ακολουθήσει ψηφοφορία όσον αφορά την ορθότητα μιας επέμβασης κατά του συριακού καθεστώτος, την οποία υπερασπίζεται ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ για να «επιβληθεί μια τιμωρία» στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ για την χρήση χημικών όπλων κατά του λαού του.

Μια στρατιωτική επέμβαση στην Συρία «θα ήταν παράνομη, καθώς η Συρία είναι μια κυρίαρχη χώρα, η οποία δεν συνιστά κατά κανέναν τρόπο απειλή για την Γαλλική Δημοκρατία, την ώρα μάλιστα που η έκθεση του ΟΗΕ για την απεχθή επίθεση (με χημικά όπλα) στα προάστια της Δαμασκού δεν έχει ολοκληρωθεί», υπογραμμίζει εξάλλου ο Λάχαμ στην επιστολή του.

Ο πρόεδρος του συριακού κοινοβουλίου επιβεβαιώνει εξάλλου σε αυτήν ότι «η Συρία συνεργάζεται πλήρως με την ομάδα των ειδικών του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα» και σημειώνει ότι «και Σύροι ειδικοί ερευνούν» για την επίθεση αυτή.


σχετικα αρθρα