Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον πιστεύει ότι το συριακό καθεστώς θα χρησιμοποιούσε ξανά χημικά όπλα εναντίον του συριακού λαού εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες υπαναχωρήσουν και δεν αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον της Δαμασκού.

Όταν ερωτήθηκε από μια βουλευτίνα του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος εάν θα ασκήσει πιέσεις για κατάπαυση του πυρός στη Συρία αντί για βομβαρδισμούς, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε στο κοινοβούλιο ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε προειδοποιήσει τον Σύρο ηγέτη Μπασάρ αλ Άσαντ για τα χημικά και έχει δίκιο να επιμείνει στην απόφασή του.

«Θα σας ζητούσα να μπείτε για μια στιγμή στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ», είπε ο Κάμερον στην βουλευτίνα. Ο Ομπάμα «έθεσε μια σαφέστατη κόκκινη γραμμή, ότι εάν γινόταν χρήση χημικών όπλων σε μεγάλη κλίμακα, κάτι θα έπρεπε να γίνει», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι «αν ζητάμε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, που έχει θέσει αυτήν την κόκκινη γραμμή, που έχει απευθύνει αυτήν την προειδοποίηση, να την αναιρέσει, τότε (...) νομίζω ότι θα δούμε περισσότερες επιθέσεις με χημικά από το καθεστώς» του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Βρετανία δεν θα συμμετάσχει σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, αφού η πρόταση αυτή καταψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από το κοινοβούλιο.