Τις προσπάθειες για επίλυση της συριακής κρίσης θα συνεχίσει η Μέρκελ

Τις προσπάθειες για επίλυση της συριακής κρίσης θα συνεχίσει η Μέρκελ

Τις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση της κρίσης στη Συρία δήλωσε ότι θα συνεχίσει στη Σύνοδο Κορυφής της G-20, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

«Ακόμα και αν δεν υπάρχει σχεδόν καμία ελπίδα κάποιος πρέπει πάντα να συνεχίζει την προσπάθεια, τουλάχιστον αυτός θεωρώ πως είναι ο ρόλος μου», δήλωσε η κ. Μέρκελ σε εκδήλωση στο Γκίσεν της Γερμανίας.

Τα σχόλιά της ήρθαν, ενώ ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, είπε πως είναι σαφές ότι τα στρατεύματα που είναι πιστά στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ, έκαναν χρήση δηλητηριωδών χημικών αερίων κατά αμάχων. «Υπήρξαν μια σειρά από σοβαρές ενδείξεις που κατά τη γνώμη μου δεν επιτρέπουν περισσότερες αμφιβολίες», είπε ο ντε Μεζιέρ στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο MDR.

Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να περιμένουμε την έκθεση των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, έτσι ώστε να ενημερωθεί η παγκόσμια κοινότητα, όχι μόνο από τις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης, αλλά και από τους επιθεωρητές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που απολαμβάνουν ένα υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο