Τις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση της κρίσης στη Συρία δήλωσε ότι θα συνεχίσει στη Σύνοδο Κορυφής της G-20, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

«Ακόμα και αν δεν υπάρχει σχεδόν καμία ελπίδα κάποιος πρέπει πάντα να συνεχίζει την προσπάθεια, τουλάχιστον αυτός θεωρώ πως είναι ο ρόλος μου», δήλωσε η κ. Μέρκελ σε εκδήλωση στο Γκίσεν της Γερμανίας.

Τα σχόλιά της ήρθαν, ενώ ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, είπε πως είναι σαφές ότι τα στρατεύματα που είναι πιστά στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ, έκαναν χρήση δηλητηριωδών χημικών αερίων κατά αμάχων. «Υπήρξαν μια σειρά από σοβαρές ενδείξεις που κατά τη γνώμη μου δεν επιτρέπουν περισσότερες αμφιβολίες», είπε ο ντε Μεζιέρ στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο MDR.

Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να περιμένουμε την έκθεση των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, έτσι ώστε να ενημερωθεί η παγκόσμια κοινότητα, όχι μόνο από τις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης, αλλά και από τους επιθεωρητές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που απολαμβάνουν ένα υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας.