Την αντίθεσή τους στη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία εξέφρασαν διαδηλωτές στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στην επιτροπή κατέθεσαν ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι ο υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ και ο επικεφαλής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεΐ, καλώντας τους βουλευτές να εγκρίνουν τις στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας.

Δέκα περίπου ακτιβιστές, με επικεφαλής την αντιπολεμική ομάδα «Κοντ-Πινκ»,  ύψωσαν τα βαμμένα με κόκκινο χρώμα χέρια τους, συμβολίζοντας όπως είπαν οι ίδιοι, το αίμα που θα έχουν τα χέρια του Τζον Κέρι, εάν το Κογκρέσο ενέκρινε τις στρατιωτικές επιθέσεις.

«Τζον Κέρι - διπλωματία όχι πόλεμο», έγραφε ένα από τα μηνύματα που κρατούσε η η Μέντεα Μπέντζαμιν, συνιδρύτρια της ομάδας «Κοντ-Πινκ», η οποία συγκροτήθηκε πριν από μια δεκαετία και αντιτάχθηκε στην αμερικανική εισβολή στο Ιράκ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι έκανε μια προφανή αναφορά στους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. «Όταν μπήκα σε αυτήν την αίθουσα, ένα άτομο σηκώθηκε πίσω μου, όπως έχει δικαίωμα κάθε άτομο σε αυτή τη χώρα και μου είπε. Σας παρακαλώ, μην μας πάτε σε πόλεμο. Μην μας πάτε σε έναν ακόμη πόλεμο,» είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

« Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής. Δεν ζητάμε από την Αμερική να πάει σε πόλεμο», δήλωσε ο Κέρι, ο οποίος έχει υποσχεθεί ότι οι στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ δεν συνεπάγονται χερσαία επιχείρηση.