Όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται ελαφρά και μάλιστα για 3 ακόμη μήνες η προσωπική φρουρά του Δημήτρη Χριστόφια.

Σε επιστολή του προς τον αρχηγό της Αστυνομίας με ημερομηνία 19 Αυγούστου 2013, ο υπεύθυνος της φρουράς του τέως Προέδρου, Aνδρέας Ιωάννου, αφού επεσήμανε ότι η απόφαση για την τοποθέτηση των 15 αστυνομικών στην οικία, το εξοχικό και τη συνοδεία του κ. Χριστόφια έληγε το τέλος Αυγούστου, σημείωσε ότι η φρούρηση θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Όπως αναφέρει μάλιστα ''ο Πολίτης'', «κυρίως μετά την έκρηξη στο Μαρί, οι απειλές εναντίον της ζωής του τέως Προέδρου οξύνθηκαν. Κατά καιρούς λαμβάνουμε διάφορες πληροφορίες για απειλές κατά της ζωής του, με αποτέλεσμα να παίρνουμε αυξημένα μέτρα προστασίας τόσο στους χώρους διαμονής του όσο και στις διάφορες μετακινήσεις του. Στην παρούσα επιστολή θα αναφέρω μόνο δύο αριθμούς κινητών τηλεφώνων από τους οποίους επανειλημμένα δεχόμαστε απειλές από ανώνυμα πρόσωπα και το ανησυχητικό είναι ότι γνωρίζουν και μας αναφέρουν την κάθε μας κίνηση και τις διαδρομές του τέως Προέδρου».

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί και ο υπουργός Δικαιοσύνης, καθώς και ο υπεύθυνος του Γραφείου Πρόληψης Εγκλήματος ανώτερου υπαστυνόμου Πέτρος Παττούρας.