Σε τρεις ημέρες θα γνωρίζουμε ποια πόλη θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, με τα προγνωστικά να έχουν πάρει «φωτιά».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η χώρα που φαίνεται ότι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020 είναι η Μαδρίτη.

Όπως μάλιστα εξηγεί μιλώντας στην ιστοσελίδα Huffighton Post ο καθηγητής οικονομικών Wolfgang Maennig «Προς μεγάλη μου έκπληξη, η Μαδρίτη είναι η επικρατέστερη χώρα». Ο Maennig ο οποίος είναι ειδικός σε θέματα αθλητισμού και οικονομικών ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στο Μπουένος Άιρες, συναντήθηκε με δύο υπαλλήλους της Ολυμπιακής επιτροπής, οι οποίοι και του είπαν ότι η Μαδρίτη φαίνεται ότι έχει κερδίσει τα μέλη της Επιτροπής περισσότερο από την Κωνσταντινούπολη και το Τόκυο. 

«Οι πηγές μου, μου είπαν ότι η Τουρκία δεν έχει ελπίδες γιατί ο κόσμος φοβάται ότι εαν γίνει κάτι στη Συρία ή για παράδειγμα στο Ιράκ θα επηρεάσει άμεσα και την Τουρκία. Από την άλλη η Ιαπωνία έχει το θέμα με τη Φουκουσίμα και τα επίπεδα της ραδιενέργειας» 

Παράλληλα σύμφωνα με το Reuters, ο δήμαρχος της Μαδρίτης Ana Botella δήλωσε ότι « η οικονομία της Ισπανία αρχίζει σταδιακά να βελτιώνεται» και πρόσθεσε «Έχουμε σε ποσοστό 90% τις υποδομές που χρειάζονται για να φιλοξενήσουμε το αθλητικό αυτό γεγονός».

Την υποστήριξη του στην Ισπανία έχει εκφράσει και ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου. Ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα Μέσι  δήλωσε πριν από μερικές ημέρες  ότι «Θέλω να κερδίσει η Μαδρίτη. Νομίζω ότι έχει πολλές πιθανότητες εξαιτίας και όλων των τμημάτων που έχει σε όλα τα σπορ η Ισπανία»

Σημειώνεται ότι μέχρι πρόσφατα η Ιαπωνία φαινόταν να είναι η χώρα που θα φιλοξενούσε τους Ολυμπιακούς του 2020.