current views are: 1

5 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση08:47

Η επικρατέστερη πόλη για τους Ολυμπιακούς του 2020

Σε τρεις ημέρες θα γνωρίζουμε ποια πόλη θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, με τα προγνωστικά να δείχνουν ανατροπή.

Δημοσίευση 08:47’
αρθρο-newpost

Σε τρεις ημέρες θα γνωρίζουμε ποια πόλη θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, με τα προγνωστικά να δείχνουν ανατροπή.

Σε τρεις ημέρες θα γνωρίζουμε ποια πόλη θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, με τα προγνωστικά να έχουν πάρει «φωτιά».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η χώρα που φαίνεται ότι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020 είναι η Μαδρίτη.

Όπως μάλιστα εξηγεί μιλώντας στην ιστοσελίδα Huffighton Post ο καθηγητής οικονομικών Wolfgang Maennig «Προς μεγάλη μου έκπληξη, η Μαδρίτη είναι η επικρατέστερη χώρα». Ο Maennig ο οποίος είναι ειδικός σε θέματα αθλητισμού και οικονομικών ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στο Μπουένος Άιρες, συναντήθηκε με δύο υπαλλήλους της Ολυμπιακής επιτροπής, οι οποίοι και του είπαν ότι η Μαδρίτη φαίνεται ότι έχει κερδίσει τα μέλη της Επιτροπής περισσότερο από την Κωνσταντινούπολη και το Τόκυο. 

«Οι πηγές μου, μου είπαν ότι η Τουρκία δεν έχει ελπίδες γιατί ο κόσμος φοβάται ότι εαν γίνει κάτι στη Συρία ή για παράδειγμα στο Ιράκ θα επηρεάσει άμεσα και την Τουρκία. Από την άλλη η Ιαπωνία έχει το θέμα με τη Φουκουσίμα και τα επίπεδα της ραδιενέργειας» 

Παράλληλα σύμφωνα με το Reuters, ο δήμαρχος της Μαδρίτης Ana Botella δήλωσε ότι « η οικονομία της Ισπανία αρχίζει σταδιακά να βελτιώνεται» και πρόσθεσε «Έχουμε σε ποσοστό 90% τις υποδομές που χρειάζονται για να φιλοξενήσουμε το αθλητικό αυτό γεγονός».

Την υποστήριξη του στην Ισπανία έχει εκφράσει και ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου. Ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα Μέσι  δήλωσε πριν από μερικές ημέρες  ότι «Θέλω να κερδίσει η Μαδρίτη. Νομίζω ότι έχει πολλές πιθανότητες εξαιτίας και όλων των τμημάτων που έχει σε όλα τα σπορ η Ισπανία»

Σημειώνεται ότι μέχρι πρόσφατα η Ιαπωνία φαινόταν να είναι η χώρα που θα φιλοξενούσε τους Ολυμπιακούς του 2020.


σχετικα αρθρα