Για «δειλή απόπειρα» δολοφονίας εις βάρος του έκανε λογο ο υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου Μοχάμεντ Ιμπραήμ, σήμερα στο Κάιρο.

Δύο ώρες μετά την επίθεση, η οποία σημειώθηκε στις 11:30 (ώρα Ελλάδας), με την αιγυπτιακή αστυνομία να σκοτώνει δύο επιτιθέμενους, ο Ιμπραήμ εμφανίσθηκε στην κρατική τηλεόραση και κατήγγειλε το συμβάν.

Ο υπουργός δήλωσε πως μια «βόμβα πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως», πως «τέσσερα οχήματα» της αυτοκινητοπομπής του καταστράφηκαν και πως υπάρχουν "πολλοί τραυματίες" μεταξύ των σωματοφυλάκων του.

Απαντώντας σε μια ερώτηση αν η επίθεση αυτή σηματοδοτεί την αρχή «ενός νέου κύματος τρομοκρατίας», ο Μοχάμεντ Ιμπραήμ δήλωσε: «Αυτό που συνέβη σήμερα δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή». Πρόσθεσε πως οι πολίτες πρέπει να προσέχουν, αλλά τόνισε πως οι αρχές θα κερδίσουν τη μάχη.

Πηγές στους κόλπους των δυνάμεων ασφαλείας είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι η αυτοκινητοπομπή στην οποία επέβαινε ο υπουργός, έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο – εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Κάιρο έπειτα από πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός δεν τραυματίσθηκε, όμως υπάρχουν τουλάχιστον 10 τραυματίες από την επίθεση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Νασρ Σίτι, όπου βρίσκεται η κατοικία του υπουργού, λίγο έξω από το κέντρο του Καΐρου. Ένας δημοσιογράφος του Reuters, ο οποίος βρίσκεται στον τόπο της επίθεσης δήλωσε πως αυτόπτες μάρτυρες του είπαν πως είδαν ένα αυτοκίνητο να εκρήγνυται ενώ βρισκόταν κοντά το αυτοκίνητο που μετέφερε τον υπουργό.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ωστόσο αργότερα πως δεν επρόκειτο για παγιδευμένο αυτοκίνητο, αλλά για βόμβα την οποία οι δράστες έριξαν από ένα κτίριο.