Μια πολιτική λύση είναι «ο μόνος δυνατός δρόμος» για την επίλυση της κρίσης στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο Κιν Γκανγκ, εκπρόσωπος της κινεζικής αντιπροσωπείας στη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20).

«Η τρέχουσα κατάσταση δείχνει ότι η πολιτική λύση είναι ο μόνος δυνατός δρόμος» για την επίλυση της συριακής κρίσης, δήλωσε ο Κιν την πρώτη ημέρα της συνόδου της G20 στην Αγία Πετρούπολη, όπου οι ΗΠΑ και η Γαλλία, βασικοί υπέρμαχοι μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, προσπαθούν να πείσουν τις άλλες χώρες να συνταχθούν με μαζί τους.

Ο εκπρόσωπος της κινεζικής αντιπροσωπείας πρόσθεσε ότι στη διμερή συνάντησή τους σήμερα, ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν, οι δύο ηγέτες που μπλοκάρουν μέχρι τώρα τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία, δεν συζήτησαν για τη συριακή κρίση.

«Η Κίνα είναι αντίθετη σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί χημικά όπλα», υπογράμμισε ο κινέζος εκπρόσωπος.

Αν και πολλές δυτικές κυβερνήσεις δηλώνουν πεπεισμένες ότι για την επίθεση της 21ης Αυγούστου με χημικά όπλα κοντά στη Δαμασκό ευθύνεται ο συριακός στρατός, ο Κιν υπογράμμισε ότι «τα αποτελέσματα της έρευνας» του ΟΗΕ για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία «θα είναι η βάση για το επόμενο βήμα».