Σε ηλικία 110 ετών, ο Φρανκ Μπακλς, τελευταίος αμερικανός βετεράνος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, πέθανε στο σπίτι του, όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο εκπρόσωπο της οικογένειας.

Ο Μπακλς, ο οποίος είχε πει ψέματα για την ηλικία του για να μπορέσει να καταταγεί το 1917, πέθανε την Κυριακή στην κατοικία του κοντά στο Τσαρλς Τάουν (Δυτική Βιρτζίνια, νότιες ΗΠΑ). Όταν ο Μπακλς είχε γιορτάσει τα 110α γενέθλιά του, την 1η Φεβρουαρίου, η οικογένειά του είχε ανακοινώσει πως εδώ και ένα χρόνο η υγεία του επιδεινωνόταν.

Ο Μπακλς είχε υπηρετήσει ως τραυματιοφορέας του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη στη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και προήχθη σε δεκανέα ακριβώς πριν από το τέλος της σύγκρουσης, υπενθύμισε το CNN, ενώ μετά τον πόλεμο είχε εργαστεί στο εμπορικό ναυτικό.

Στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου είχε συλληφθεί από τους Γιαπωνέζους στις Φιλιππίνες και είχε παραμείνει αιχμάλωτος πολέμου για περισσότερο από τρία χρόνια, ως την απελευθέρωσή του από τα αμερικανικά στρατεύματα.