Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν σήμερα από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε στο δυτικό τμήμα της Δαμασκού, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

"Μια τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό έξι", μετέδωσε το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε εμπορικά καταστήματα και αυτοκίνητα.

Η επίθεση αυτή έγινε κοντά σε ένα κέντρο ερευνών που υπάγεται στο υπουργείο Βιομηχανίας στην συνοικία Σουμάρια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Το αντικείμενο του κέντρου αυτού είναι κυρίως η βελτίωση της ποιότητας των βιομηχανικών προϊόντων, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Την ίδια ώρα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται στην Μουανταμίγια αλ Σαμ, που βρίσκεται κοντά στην Σουμάρια, μεταξύ των τακτικών δυνάμεων και των Σύρων ανταρτών.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τους τομείς της Μουανταμίγια αλ Σαμ και της Νταράγια, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Σύμφωνα εξάλλου με την ίδια πηγή, η πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε επιδρομές στην πόλη Σαμπίνα, νότια της Δαμασκού, ενώ οι Σύροι αντάρτες έριξαν πυραύλους, οι οποίοι εξερράγησαν στο κέντρο της Δαμασκού.

Στο μεταξύ η συνοικία Τζόμπαρ, ανατολικά της πρωτεύουσας, βομβαρδίστηκε από τον στρατό ενώ εκεί σημειώνονται ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε στρατιώτες και αντάρτες, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο.

Επίσης οβίδες που ερρίφθησαν από τον στρατό έπληξαν τον καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων στο Γιάρμουκ, νότια της πρωτεύουσας, ενώ η πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε επιδρομές σε θέσεις ανταρτών στην Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, στην Χάμα, στην κεντρική Συρία, την Λαττάκεια, στην δυτική, και το Χαλέπι, στην βόρεια, κατέληξε η ίδια πηγή.

TAGS