Η Ρωσία συνεχίζει να «κρατά όμηρο» το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εμποδίζοντας τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης για τη Συρία με αποτέλεσμα να μην διακρίνεται κάποια «βιώσιμη λύση» στο θέμα μέσω του Οργανισμού, υποστήριξε σήμερα η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σαμάνθα Πάουερ.

Η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να επιτρέψει στο συριακό καθεστώς «να χλευάζει τη διεθνή νομοθεσία» κάνοντας χρήση χημικών όπλων επειδή η «προστάτιδά» της, η Ρωσία, μπλοκάρει το Συμβούλιο Ασφαλείας, τόνισε η Αμερικανίδα διπλωμάτης.

Η Πάουερ ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον ενημέρωσε ορισμένες χώρες-μέλη του ΟΗΕ για τις πληροφορίες που διαθέτει για την επίθεση με χημικά όπλα που σημειώθηκε στις 21 Αυγούστου στη Δαμασκό, την οποία οι ΗΠΑ αποδίδουν στις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Σύμφωνα πάντα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτήν την επίθεση.

«Στη σημερινή ενημέρωση παρουσιάστηκαν οι εκτιμήσεις μας όσον αφορά τα γεγονότα της 21ης Αυγούστου, οι οποίες καταλήγουν σε ένα σαφές συμπέρασμα: το καθεστώς του Άσαντ διέπραξε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον του λαού του, χρησιμοποιώντας χημικά όπλα», είπε στους δημοσιογράφους.