Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα συζητήσει το θέμα της Συρίας, την κατάσταση στην Αίγυπτο και το Μεσανατολικό με Ευρωπαίους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της περιοδείας που θα πραγματοποιήσει το σαββατοκύριακο σε τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το Βίλνιους, το Παρίσι και το Λονδίνο ενώ θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σχεδιάζει να αναχωρήσει αύριο Παρασκευή για το Βίλνιους της Λιθουανίας, της χώρας που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το τρέχον εξάμηνο και φιλοξενεί τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Ο Κέρι και οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του θα συναντηθούν το Σάββατο για να εξετάσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία και την Αίγυπτο καθώς και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Κέρι θα βρεθεί στο Παρίσι για να συναντηθεί με υψηλόβαθμους Γάλλους αξιωματούχους ενώ την Κυριακή θα δει εκπροσώπους του Αραβικού Συνδέσμου και θα τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Η Ψάκι σημείωσε όμως ότι "αναμφίβολα" θα συζητηθεί και το θέμα της Συρίας.