Δύο πύραυλοι που ερρίφθησαν από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον επτά ανταρτών στην περιοχή στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Κατά την επίθεση που σημειώθηκε στο χωριό Νταργκάχ Μαντί καταστράφηκε ένα σπίτι.

Η τοποθεσία αυτή απέχει 10 χλμ. από την Μιρανσάχ, την μεγαλύτερη πόλη του Βορείου Ουαζιριστάν, περιοχή όπου ζουν οι φυλές και είναι γνωστή ως το μεγαλύτερο προπύργιο του δίκτυο Χακάνι το οποίο πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Η περιοχή είναι επίσης σημαντική βάση των πακιστανών ταλιμπάν, των συμμάχων τους της Αλ Κάιντα όπως και των αφγανών ταλιμπάν που πολεμούν το καθεστώς της Καμπούλ και το ΝΑΤΟ από την άλλη πλευρά των συνόρων.

«Ήταν πυρά από μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Επτά αντάρτες σκοτώθηκαν και ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασφαλείας στην Μιρανσάχ.

Οι επιθέσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Πακιστάν που άρχισαν το 2004 και κλιμακώθηκαν από το 2008 θεωρούνται από την Ουάσινγκτον σημαντικές για την εξουδετέρωση των ισλαμιστών εχθρών της που έχουν οχυρωθεί στις απρόσβατες περιοχές των φυλών.