Η τουρκική εταιρεία Chobani, ανακαλεί παρτίδες γιαουρτιού από τα ράφια των σούπερ μάρκετ στην Αμερική, καθώς εντοπίστηκαν ίχνη μούχλας, μετά τις αναφορές πελατών για αρρώστιες που προκλήθηκαν από την κατανάλωση του γιαουρτιού.

Η ανάκληση αυτή έρχεται περίπου μία εβδομάδα αφότου η εταιρεία ζήτησε από τους πωλητές λιανικής να απομακρύνουν τα προϊόντα της από τα ράφια των καταστημάτων τους, αναφέροντας πως μερικά κύπελλα είχαν «διογκωθεί».

Όμως, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, δήλωσε την Τετάρτη πως βρισκόταν σε συζητήσεις με την εταιρεία σχετικά με το θέμα.

Η εταιρεία Chobani δήλωσε πως τα περισσότερα προϊόντα της έχουν απομακρυνθεί ήδη από τα ράφια. Η εταιρεία, που εδρεύει στο New Berlin της Νέας Υόρκης, τόνισε πως τα εν λόγω προϊόντα προέρχονταν από το εργοστάσιο παραγωγής στο Αϊντάχο, και πως αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% της συνολικής παραγωγής της.

Σε συνέντευξή της, η γενική διευθύντρια της εταιρείας, Χαμίντ Ουλουκάγια, ανέφερε πως ήταν απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει σε ανάκληση κι όχι της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων. Δήλωσε πως το πρόβλημα προκλήθηκε από ένα είδος μούχλας, που είναι διαδεδομένη στο περιβάλλον των γαλακτοκομικών. Το θέμα «έχει επιλυθεί πλήρως» είπε, σημειώνοντας πως η μούχλα προκλήθηκε επειδή η εταιρεία δε χρησιμοποιεί συντηρητικά στα προϊόντα της.

Η Ουλουκάγια, δεν είπε πόσες αναφορές ασθένειας έχουν γίνει στην εταιρεία, αλλά τόνισε πως δεν ήταν εκατοντάδες ή χιλιάδες.

«Όλοι στην εταιρεία στενοχωρήθηκαν πάρα πολύ» δήλωσε. «Μας συντάραξε».

Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία Chobani, απαντούσε online σε πελάτες που διαμαρτύρονταν για το γιαούρτι. Ένα άτομο έγραψε πως το γιαούρτι της ήταν σαν «ανθρακούχο αιώρημα» ενώ ένα άλλο είπε πως όταν το δοκίμασε είχε τη γεύση κρασιού.

TAGS