Το αντιπολιτευόμενο κόμμα Νέα Σλοβενία (NSi) γνωστοποίησε ότι στηρίζει μία αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε επανάληψη της Ρουάντα ή της Βοσνίας» δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Ματέι Τόνιν, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Λιουμπλιάνα.

«Το κόμμα τάσσεται υπέρ της περιορισμένης επέμβασης ως ένα μήνυμα προς τα αυταρχικά καθεστώτα σε όλο τον κόσμο ότι η δολοφονία αθώων πολιτών δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» είπε ο κ. Τόνιν.

Τόνισε ακόμη ότι πολιτική λύση στην κρίση στη Συρία πλέον δεν είναι ορατή και υποστήριξε ότι «όποιος επιμένει σε πολιτική διευθέτηση στηρίζει το καθεστώς Άσαντ».

Παρεμπιπτόντως, η υπεράσπιση πολιτικής λύσης είναι η επίσημη γραμμή της Σλοβενίας, αν και ο υπουργός Εξωτερικών Καρλ Έριαβετς πρόσφατα αναγνώρισε ότι είναι απίθανη.

Εν τω μεταξύ, η πρωθυπουργός της Σλοβενίας Αλένκα Μπράτουσεκ είπε, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ότι λυπάται για την έλλειψη ενότητας στη διεθνή κοινότητα, σημειώνοντας ότι «οι συζητήσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να οδηγήσουν σε αποφάσεις και αμοιβαία κατανόηση για τα μελλοντικά βήματα».

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας Ρόμαν Γιάκιτς επανέλαβε ότι η επίσημη γραμμή είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει μία πολιτική λύση.