Σε μια σοκαριστική απειλή προέβη ιρανός πρώην αξιωματούχος κατά του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιτεθούν στη Συρία τότε θα υπάρξουν μαζικές απαγωγές Αμερικανών υπηκόων, θα βιαστεί και θα δολοφονηθεί μία από τις δύο κόρες του προέδρου των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο Αλιρέζα Φοργκάνι, πρώην κυβερνήτης της νότιας επαρχίας του Ιράν, Kις και αναλυτής, με ειδίκευση σε θέματα στρατηγικής, στο επιτελείο του ανώτερου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «the Daily Caller», στέλνει ένα σκληρό μήνυμα στην Ουάσινγκτον προειδοποιώντας:

«Ελπίζω ο Ομπάμα να είναι τόσο αγύριστο κεφάλι και να επιτεθεί στη Συρία και μετά θα δούμε τις απώλειες των αμερικανικών συμφερόντων (μέσω τρομοκρατικών επιθέσεων). Σε 21 ώρες μετά την επίθεση στη Συρία, θα απαχθεί ένα μέλος από την οικογένεια Αμερικανού υπουργού, πρέσβη και στρατιωτικού σε όλο τον κόσμο. Και 18 ώρες αργότερα, τα βίντεο με τον αποκεφαλισμό τους θα δοθούν στην δημοσιότητα».

Σημειώνεται πως ο επικεφαλής της ης επίλεκτης μονάδας των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, Γάσεμ Σολεϊμάνι, έχει υποστηρίξει πως το Ιράν θα υποστηρίξει «μέχρι τελικής πτώσεως» τη Συρία απέναντι σε ενδεχόμενο χτύπημα των ΗΠΑ.