Ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσφέρει επιπλέον 61 εκατ. ευρώ για τους σύρους πρόσφυγες, μεγάλο μέρος των οποίων θα δαπανηθεί σε εκπαίδευση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την προστασία των πολιτών από επιθέσεις με χημικά όπλα.

Ο κ. Κάμερον δέχθηκε κριτική ότι ξεκίνησε για τη σύνοδο ήδη περιθωριοποιημένος, λόγω της απόφασης του βρετανικού κοινοβουλίου να μην εγκρίνει συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου σε στρατιωτικά χτυπήματα κατά της Συρίας.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Συρίας απευθύνθηκε, εξάλλου, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, καλώντας τα μέλη του σώματος να μην εγκρίνουν μια «ανεύθυνη και απερίσκεπτη» ενέργεια.

Στο μεταξύ, η αμερικανίδα πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, Σαμάνθα Πάουερ, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι κρατεί το Συμβούλιο Ασφαλείας όμηρο, λόγω των βέτο της στα ψηφίσματα για τη Συρία.

Η κ. Παόυερ σημείωσε ότι πλέον το συμβούλιο δεν είναι «βιώσιμο μονοπάτι» ώστε να τεθεί η συριακή κυβέρνηση προ των ευθυνών της για το ζήτημα των εγκλημάτων πολέμου κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στη χώρα.