Ένας άνδρας βρήκε τον θάνατο σήμερα στην αιγυπτιακή επαρχία Νταμιέτα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στις οποίες κάλεσαν τα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και οι σύμμαχοί τους εναντίον της υποστηριζόμενης από το στρατό κυβέρνησης της χώρας, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Πάνω από δύο μήνες μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν σήμερα στους δρόμους.

Επεισόδια αναφέρθηκαν και στις πόλεις Αλεξάνδρεια στα βόρεια και Τάντα στο Δέλτα του Νείλου.

Ο άνδρας ο οποίος έχασε τη ζωή του στην πόλη Καφρ ελ Μπατίχ στη Νταμιέτα ονομάζεται Ιμπραχίμ Σελίμ και είναι 30 ετών. Αυτόπτες μάρτυρες στην πόλη δήλωσαν πως το θύμα ήταν υποστηρικτής του Μόρσι.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν μία ομάδα από υποστηρικτές του πρώην προέδρου ξεκίνησαν πορεία μετά τις προσευχές της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να αρχίσουν αψιμαχίες με αντιπάλους του Μόρσι, σύμφωνα με μαρτυρίες. Στις συγκρούσεις χρησιμοποιήθηκαν σφενδόνες, πέτρες και στειλιάρια. Τραυματίσθηκαν τουλάχιστον άλλα πέντε πρόσωπα.

Στην Αλεξάνδρεια, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, ένας γιατρός και άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που σημειώθηκαν κατά τις διαδηλώσεις που οργάνωσαν υποστηρικτές του Μόρσι.