Ματέο Ρέντσι, ο πιο δημοφιλής πολιτικός της Ιταλίας

Ματέο Ρέντσι, ο πιο δημοφιλής πολιτικός της Ιταλίας

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός της Ιταλίας, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα του ινστιτούτου SWG, η οποία παρουσιάστηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Rai Tre.

Ο 38χρονος Ρέντσι συγκεντρώνει ποσοστό 50% στον «δείκτη εμπιστοσύνης». Σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας, σημείωσε άνοδο 3%.

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο ακολουθεί, συγκεντρώνοντας τις προτιμήσεις ενός 43% του στατιστικού δείγματος, ενώ ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, βρίσκεται στην τρίτη θέση αυτής της κατάταξης, με 40%.

Ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, απώλεσε 4 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση και το ποσοστό του έπεσε στο 23%.
Ο Μπέπε Γκρίλο, ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη ενός 21% των ιταλών.

Ο Ρέντσι έθεσε πρόσφατα υποψηφιότητα για την θέση του γραμματέα του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, το συνέδριο του οποίου αναμένεται να διεξαχθεί τον Νοέμβριο, κι η επικράτησή του θεωρείται πλέον σχεδόν βέβαιη.

Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, ο δήμαρχος της Φλωρεντίας αναμένεται να διεκδικήσει και το χρίσμα του υποψήφιου πρωθυπουργού της κεντροαριστερής παράταξης στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο