Οι Ρώσοι βουλευτές που σχεδίαζαν ταξίδι στις ΗΠΑ για να συναντηθούν με αμερικανούς ομολόγους τους, μέλη του Κογκρέσου, ακύρωσαν τελικώς τη μετάβασή τους, καθώς οι επικεφαλής σε Βουλή και Γερουσία αρνήθηκαν να τους συναντήσουν αναφορικά με το ζήτημα της Συρίας.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε την Παρασκευή ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον.

Οι ρώσοι βουλευτές έχουν λάβει ομόφωνα θέση ενάντια στη χρήση βίας από πλευράς των ΗΠΑ κατά του καθεστώτος Άσαντ της Συρίας και θα προσπαθούσαν να επηρεάσουν στην ίδια κατεύθυνση τους αμερικανούς συναδέλφους τους, σε μία στιγμή που ο Λευκός Οίκος καταβάλλει την ακριβώς αντίθετη προσπάθεια.

Ο ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Σεργκέι Κίσλιακ, δήλωσε εξαιρετικά απογοητευμένος για τη ματαίωση του ταξιδίου, σημειώνοντας ότι τα μέλη του Κογκρέσου θα χάσουν την  ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με φορείς μιας εναλλακτικής άποψης για το θέμα της Συρίας.

«Ήθελαν να ακουστούν, αλλά και να ακούσουν», σημείωσε, μιλώντας για τους ρώσους βουλευτές.

Εκπρόσωποι του ρεπουμπλικανού προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, καθώς και του δημοκρατικού επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, επιβεβαίωσαν την απόρριψη της πρότασης να συναντηθούν με εκπροσώπους του ρωσικού κοινοβουλίου, χωρίς ωστόσο να παράσχουν περισσότερες λεπτομέρειες.