Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες το βράδυ κοντά στα σύνορα Γουατεμάλας και Μεξικού, σύμφωνα με το σεισμολογικό κέντρο του Ελ Σαλβαδόρ.

Αρχικά, το ίδιο κέντρο είχε ανακοινώσει ότι η δόνηση είχε μεγέθος 6,3 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού, που καταγράφηκε στις 03.13 ώρα Ελλάδος, εντοπίζεται στις παράκτιες περιοχές του Ειρηνικού, μεταξύ Γουατεμάλας και Μεξικού, και το εστιακό της βάθος εκτιμάται πως ήταν 68 μ., όπως ανακοίνωσε στέλεχος του σεισμολογικού κέντρου και ο διευθυντής της πολιτικής προστασίας του Σαλβαδόρ Χόρχε Μενέντες.

Το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο εκτίμησε το μέγεθος του σεισμού  επίσης στα 6,5 Ρίχτερ.

Ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ, με επίκεντρο την κοινότητα Κοατεπέκε (νοτιοδυτική Γουατεμάλα), σύμφωνα με τις αρχές της Γουατεμάλας.

Στα δυτικά της Γουατεμάλας προκλήθηκαν κατολισθήσεις, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Ο πρόεδρος της Γουατεμάλας Ότο Πέρες έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter πως γίνονται αυτοψίες «σε πανεθνικό επίπεδο» για να διαπιστωθούν και καταγραφούν οι πιθανές ζημιές.

Άλλες τρεις μετασεισμοί έγιναν αισθητοί επίσης στην επαρχία Τσιάπας, στα νοτιοανατολικά του γειτονικού Μεξικού. Σύμφωνα με την μεξικανική πολιτική προστασία, στη μεθοριακή πόλη Σιουδάδ Ιδάλγο σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.