«Ο Στάινμπρουκ εκβιάζεται» γράφει στο σημερινό πρωτοσέλιδό της η γερμανική εφημερίδα Bild, αναφερόμενη σε υπόθεση απειλητικής επιστολής στον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία.

Ο αποστολέας του ζητάει να παραιτηθεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μην γίνουν αποκαλύψεις σχετικά με οικιακή βοηθό που  όπως ισχυρίζεται απασχολούσε ο Στάινμπρουκ ανασφάλιστη πριν από δεκατέσσερα χρόνια.

Όπως εξηγείται στο δημοσίευμα, η επιστολή αναφέρεται σε γυναίκα από τις Φιλιππίνες που απασχολείτο στην κατοικία της οικογένειας Στάινμπρουκ στην Βόνη. Από την πλευρά του υποψηφίου, έγινε γνωστό ότι η οικιακή βοηθός εργαζόταν νομίμως στην κατοικία της μητέρας του, η οποία για σύντομο διάστημα την είχε "διαθέσει" στην οικογένεια του γιου της. 

«Οι Στάινμπρουκ δεν εκβιάζονται και δεν μπορούν να εκβιαστούν», δήλωσε η σύζυγος του υποψήφιου, Γκέρτρουντ, στην εφημερίδα. Σύμφωνα  με την Bild, η επιστολή παρελήφθη στις 30 Αυγούστου και την υπόθεση έχει αναλάβει το Εγκληματολογικό της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.