Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγ-ουν έχει μία μικρή κόρη, γεγονός που δείχνει να διασφαλίζει το μέλλον μίας δυναστείας, η οποία έχει κυβερνήσει το απομονωμένο και εξαθλιωμένο αυτό κράτος για τρεις γενιές, σύμφωνα με τον αμερικανό αστέρα του μπάσκετ Ντένις Ρόντμαν, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε με τον Κιμ.

Η σύζυγος του Κιμ, η Ρι Σολ, έδειχνε να είναι έγκυος σε φωτογραφίες της που δημοσιοποίησε τον περασμένο χρόνο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, παρότι δεν υπήρξε επιβεβαίωση της είδησης. Στη συνέχεια χάθηκε από την δημοσιότητα κι επανήλθε τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Ρόντμαν, ο οποίος επσκέφθηκε την Βόρεια Κορέα δύο φορές φέτος και περιγράφει τον Κιμ ως «φίλο» του, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Guardian ότι κράτησε το μωρό στην αγκαλιά του.

«Κράτησα το μωρό τους, την Τζου-αέ και επίσης μίλησα με την κυρία Ρι (Σολ-Τζου, σύζυγο του Κιμ). Είναι καλός πατέρας κι έχει μία όμορφη οικογένεια», δήλωσε ο Ρόντμαν στην εφημερίδα.

Ο Κιμ Γιονγκ-ουν είναι το τρίτο μέλος της οικογένειας που κυβερνά την Βόρεια Κορέα και εικάζεται ότι είναι 30 ετών. Χρίστηκε διάδοχος του πατέρα του το 2010, παρά το γεγονός ότι είναι ο τρίτος στη σειρά γιος.

Δεδομένης της φύσης της βορειοκορεατικής κοινωνίας, θεωρείται απίθανο η Τζου-αέ να διαδεχτεί τον πατέρα της παρότι γυναίκες συγγενείς του Κιμ, όπως η θεία του, κατέχουν υψηλά αξιώματα στην κυβέρνηση.