Μαζί με την οικογένειά του είναι, πλέον, ο 62χρονος ιταλός δημοσιογράφος Ντομένικο Κουίρικο, απεσταλμένος της εφημερίδας του Τορίνο «Λα Στάμπα» στη Συρία, όπου κρατήθηκε όμηρος για πέντε μήνες.

«Είναι σαν να έζησα πέντε μήνες στον 'Αρη, είμαι κουρασμένος αλλά νιώθω καλά» δήλωσε ο Κουίρικο στους Ιταλούς και ξένους συναδέλφους του που τον περίμεναν στον αεροδιάδρομο του Τσαμπίνο.

Η είδηση της απελευθέρωσής του ανακοινώθηκε στους συγγενείς του από τον ιταλό πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέττα, ενώ παραμένει άγνωστο αν είχε απαχθεί από κοινούς εγκληματίες ή από αντάρτες.

Ο Κουίρικο δεν μπόρεσε να προχωρήσει σε αναλυτικότερες δηλώσεις, διότι θα πρέπει να καταθέσει στην ιταλική δικαιοσύνη, σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη στις 150 ημέρες ομηρίας του.

Την ικανοποίησή τους, για την απελευθέρωση του απεσταλμένου της «Λα Στάμπα», εξέφρασαν, εκτός από τον ιταλό πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέττα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, η υπουργός εξωτερικών Έμμα Μπονίνο και ο διευθυντής της εφημερίδας του Τορίνο, Μάριο Καλαμπρέζι.