current views are: 1

9 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση06:09

Προετοιμασμένος για όλα ο Άσαντ (Βίντεο)

Συνέντευξη σε αμερικανικό δίκτυο, την πρώτη έπειτα από δύο χρόνια, παραχώρησε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ στο CBS και στον βετεράνο δημοσιογράφο Τσάρλι Ρόουζ.

Δημοσίευση 06:09’
αρθρο-newpost

Συνέντευξη σε αμερικανικό δίκτυο, την πρώτη έπειτα από δύο χρόνια, παραχώρησε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ στο CBS και στον βετεράνο δημοσιογράφο Τσάρλι Ρόουζ.

Συνέντευξη σε αμερικανικό δίκτυο, την πρώτη έπειτα από δύο χρόνια, παραχώρησε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ στο CBS και στον βετεράνο δημοσιογράφο Τσάρλι Ρόουζ.

Στη συνέντευξη η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη το βράδυ της Δευτέρας ο Άσαντ αρνείται για άλλη μία φορά  ότι βρίσκεται πίσω από την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά τον Αύγουστο στα περίχωρα της Δαμασκού.

«Αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την επίθεση αυτή» δήλωσε ο δημοσιογράφος  στο CBS, την ώρα που η Ουάσινγκτον απειλεί τη Δαμασκό με αεροπορικές επιθέσεις κατηγορώντας την ότι αυτή πραγματοποίησε την επίθεση.

«Το σημαντικότερο πράγμα που είπε είναι ότι δεν υπάρχει απόδειξη πως χρησιμοποίησα χημικά όπλα εναντίον του λαού μου”, πρόσθεσε ο αμερικανός δημοσιογράφος.

Ο σύρος πρόεδρος επίσης «δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα πραγματοποιηθεί επίθεση στη Συρία» αλλά ότι οι Σύροι «ετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν» για το ενδεχόμενο αυτό.

Ο Άσαντ προειδοποίησε, σύμφωνα με τον αμερικανό δημοσιογράφο, πως αν υπάρξει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας από τις ΗΠΑ, τότε θα υπάρξουν αντίποινα από τους συμμάχους της Συρίας. 

Η χώρα έχει προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορούσε για να αντιμετωπίσει μια επίθεση, είπε ο Ρόουζ επικαλούμενος δήλωση του Ασαντ, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημοσιογράφου εμφανίστηκε στη συνέντευξη ήρεμος. 

Η συνέντευξη έγινε την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Δαμασκό. Ο δημοσιογράφος συνοδευόταν από τον διευθυντή του CBS News Jeffrey Fager, αλλά και τον παραγωγό του «60 minutes». Σε e-mail που ήρθε στο φως της δημοσιότητας ο κ. Fager δήλωσε: «Ήταν μία συνέντευξη σκληρή, κατατοπιστική και συναρπαστική, που κράτησε πάνω από μία ώρα».

Η εξασφάλιση της συνεντευξης θεωρείται μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία και τα ξένα μέσα λένε ότι ο Ρόουζ  «έχει το θέμα της χρονιάς», ενώ σχολιάζουν ότι σε αυτό βοήθησε όλο το team που συνεργάζεται με τον ίδιο και έχει από κοντά χρόνια τώρα τον σύρο πρόεδρο.  


σχετικα αρθρα