Ο Τζορτζ Ζίμερμαν, ο οποίος αθωώθηκε πρόσφατα για το φόνο του νεαρού Τρέιβον Μάρτιν στη Φλόριντα, συνελήφθη χθες για ενδοοικογενειακή βία, αλλά αφέθηκε λίγο αργότερα ελεύθερος, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η σύζυγός του, Σέλι Ζίμερμαν, τηλεφώνησε στην αστυνομία λέγοντας ότι ο άνδρας της τήν απείλησε με μαχαίρι, αλλά στη συνέχεια αρνήθηκε να υποβάλει μήνυση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λέικ Μέρι, στη Φλόριντα.

Η Σέλι Ζίμερμαν είπε ότι ο σύζυγός της απείλησε την ίδια και τον πατέρα της και ότι η ίδια «φοβήθηκε πάρα πολύ», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ζατς Χάντσον.

Στο τηλεφώνημα που έκανε στον αριθμό 911 της αστυνομίας για τα επείγοντα περιστατικά, η Σέλι Ζίμερμαν είπε επίσης ότι ο σύζυγός της «κρατούσε όπλο και ότι την πλησίαζε απειλητικά».

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Τζορτζ Ζίμερμαν αφέρθηκε ελεύθερος, αφού συνεργάστηκε με τις αρχές.

«Δεν υπάρχουν θύματα, δεν υπάρχει έγκλημα», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Στιβ Μπράκνελ.

Η αστυνομία έλαβε κλήση και από τον πατέρα της Σέλι, Ντέιβιντ Ντιν, που βρισκόταν στο σπίτι του ζεύγους τη στιγμή του επεισοδίου.

Η Σέλι Ζίμερμαν ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα τη διαδικασία έκδοσης διαζυγίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος Τζορτζ Ζίμερμαν, μέλος μιας ομάδας ασφαλείας των κατοίκων του Σάνφορντ, πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο μαύρο Τρέιβον Μάρτιν, ο οποίος ήταν άοπλος, μια νύχτα του Φεβρουαρίου του 2012. Ο Ζίμερμαν ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

TAGS