Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο Αφγανιστάν όταν εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός την ώρα που περνούσε το όχημα στο οποίο επέβαιναν στην επαρχία Γκάζνι νοτιοδυτικά της Καμπούλ, όπως έγινε γνωστό από τοπικό αξιωματούχο.

Το όχημα, που είχε ξεκινήσει από την Κανταχάρ, κατευθυνόταν προς την αφγανική πρωτεύουσα όταν εξερράγη η βόμβα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ασαντουλάχ Σάφι, αναπληρωτής διοικητής της αστυνομίας της επαρχίας Γκάζνι.

«Επτά πολίτες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και μία γυναίκα, σκοτώθηκαν και 17 ακόμη τραυματίστηκαν», πρόσθεσε ο ίδιος.
Πολλά από τα θύματα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της επαρχίας, σημείωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Μπαζ Μοχάμαντ Εμάτ.

Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν την απέδωσε στους Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με έκθεση της Αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (Unama) που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο, 1.319 πολίτες σκοτώθηκαν και 2.533 τραυματίστηκαν στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2013, αύξηση 23% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η Unama επεσήμανε εξάλλου ότι οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί παραμένουν ακόμη και σήμερα η κύρια αιτία θανάτου των πολιτών, σε ποσοστό 35%.