Δεν γλύτωσαν τα χρήματα που από το υστέρημά τους κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι απλοί άνθρωποι, προκειμένου να σωθεί ένα κοριτσάκι από την Κύπρο με σοβαρό πρόβλημα υγείας, από τις αποφάσεις τις τρόικα για «κούρεμα» των καταθέσεων.

Στην εκστρατεία για τη μικρή Μαρία, ενεργό ρόλο είχε παίξει ο τερματοφύλακας της ομάδας του ΑΠΟΕΛ, Διονύσης Χιώτης.

Από τον προσωπικό λογαριασμό στο facebook ο Ελλαδίτης ποδοσφαιριστής- ιδιαίτερα αγαπητός στο νησί- ανακοίνωσε ότι είχαν συγκεντρωθεί 500.000 ευρώ. Για τη νοσηλεία και εγχείριση του παιδιού σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Αμερικής απαιτούνται τουλάχιστον 530.000 δολάρια.

Μετά την προκαταβολή που δόθηκε στο νοσοκομείο και το «κουρεμα» των καταθέσεων, απέμειναν μόλις 119.000 δολάρια.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, η τρόικα δεν πείστηκε ότι δεν πρόκειται για προσωπικό λογαριασμό:

«Θέλω να σας ενημερώσω ότι, ενώ τα νέα είναι για την υγεία της μικρής Μαρίας Μόκα είναι ευχάριστα, δυστυχώς δεν καταφέραμε να πείσουμε την τρόικα ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για την βοήθειά της, ήταν για αυτό τον σκοπό. Ενώ συγκεντρώσαμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που ζητήθηκαν, συν αποκόμματα από τον τύπο ότι όντως τα χρήματα ήταν του απλού κόσμου και για αυτό τον σκοπό, δυστυχώς τα χρήματα χάθηκαν. Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε τι ποσό απέμεινε από τις 500.000€ που υπήρχαν στους λογαριασμούς (τα ποσά είναι σε δολάρια επειδή είχαν σταλεί σαν προκαταβολή στο νοσοκομείο στην Αμερική)».