Κατά της Δύσης στράφηκε ξανά το Ιράν, με την Τεχεράνη να ανακοινώνει σήμερα ότι θέματα που έχουν σχέση με την αντιπολίτευση αποτελούν εσωτερικές υποθέσεις και η Δύση δεν έχει το δικαίωμα να αναμιγνύεται σ΄αυτές.

Το σχόλιο έκανε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ μετά τη διαμαρτυρία, το Σαββατοκύριακο, δυτικών κυβερνήσεων, για τη μεταφορά των δυο ηγετών της αντιπολίτευσης Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί και Μεχντί Καρουμπί καθώς και των συζύγων τους στη φυλακή Χεσματιέχ της Τεχεράνης, είδηση την οποία, αποκάλυψαν ιστοσελίδες της αντιπολίτευσης.

Το ιρανικό πρακτορείο ειdήσεων Fars επικαλούμενο δικαστική πηγή την οποία δεν κατονόμασε, διέψευσε τις παραπάνω πληροφορίες και τόνισε ότι οι δυο ηγέτες της αντιπολίτευσης εξακολουθούν να βρίσκονται υπό περιορισμό κατ΄οίκον.

Ο Μεχμανπαράστ κάλεσε τη Δύση "ν'ακούσει τη φωνή της πλειοψηφίας και όχι τη φωνή των ολίγων" επισημαίνοντας ότι "αυτές είναι εσωτερικές υποθέσεις και καμία χώρα δεν έχει ούτε θα έχει ποτέ το δικαίωμα να παρεμβαίνει στις αποφάσεις της δικαιοσύνης".

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες αυτές, οι δυο ηγέτες της αντιπολίτευσης και οι σύζυγοί τους, οι οποίοι είχαν τεθεί υπό κατ΄οίκον περιορισμό, συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στη φυλακή Χεσματιέχ της Τεχεράνης, γεγονός που επιβεβαίωσαν και οι οικογένειες των δύο ανδρών.

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας επέκριναν χθες το Ιράν για τη σύλληψη των δυο ηγετών της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι οι συλλήψεις παραβιάζουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Από την πλευρά της, η ιρανική αντιπολίτευση ανακοίνωσε χθες ότι θα συνεχίσει τις διαδηλώσεις ως την απελευθέρωση των δυο ηγετών της, με δύο να έχουν προγραμματιστεί: Η μια για σήμερα και η δεύτερη στις 15 Μαρτίου, εάν μέχρι τότε δεν έχουν αφεθεί ελεύθεροι οι δυο ηγέτες.