Πτήσεις που καλύπτουν κατά δύο φορές την απόσταση από τη Γη στη ... Σελήνη έκανε το κυβερνητικό αεροσκάφος «Air Force One» της Βουλγαρίας, την περίοδο 2009-2013, επί πρωθυπουργίας του επικεφαλής του GERB Μπόικο Μπορίσοφ.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της ad hoc επιτροπής που ελέγχει τις διαδρομές που έκανε το κυβερνητικό αεροσκάφος «Aviotryad 28», Βέντισλαβ Λάκοφ, επισημαίνεται - μεταξύ άλλων - στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Στάνταρτ».

Τα συνολικά, 666.000 χιλιόμετρα που «άγγιξε» το αεροσκάφος αντιστοιχούν σε 17 γύρους γύρω από τον Ισημερινό ή σε 1,75 φορές την απόσταση μεταξύ της Γης και της Σελήνης, είπε ο κ. Λάκοφ.

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται στην περίληψη της οικονομικής έκθεσης για τις δαπάνες των κυβερνητικών πτήσεων της προηγούμενης κυβέρνησης. "Ο συνολικός αριθμός πτήσεων που έγιναν στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Μπόικο Μπορίσοφ είναι 267 και μόνο τα καύσιμα γι΄αυτές κόστισαν 1,6 εκατ. λέβα" αναφέρεται.

Ο πρώην πρωθυπουργός «ξόδεψε» συνολικά 37 ημέρες στον ... αέρα, στη διάρκεια των 366 πτήσεων που έκανε με το κυβερνητικό αεροσκάφος.