Προθεσμία 15 ημερών στις συριακές αρχές για να αποκαλύψουν όλα τα αποθέματα χημικών όπλων που διαθέτουν και να τα καταστρέψουν  προβλέπει το γαλλικό σχέδιο απόφασης που υπεβλήθη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας…αποφασίζει ότι οι συριακές αρχές πρέπει άνευ όρων να καταστρέψουν, να απομακρύνουν ή να καταστήσουν αβλαβή όλα τα χημικά και βιολογικά όπλα που έχουν στην κατοχή τους», αναφέρεται στη γαλλική πρόταση.

Πριν προβούν στην καταστροφή των όπλων, οι συριακές αρχές θα πρέπει να επιτρέψουν στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να διερευνήσει όλα τα χημικά όπλα που θα έχουν δηλωθεί και να δώσουν άδεια για περαιτέρω έρευνες σχετικά με ισχυρισμούς για παλαιότερες επιθέσεις όπου είχαν χρησιμοποιηθεί δηλητηριώδη αέρια.

Στην πρόταση, στην οποία καταδικάζονται οι επιθέσεις της 21ης Αυγούστου και επιρρίπτονται ευθύνες στην κυβέρνηση της Συρίας, σημειώνεται  ότι εάν η Δαμασκός δεν συμμορφωθεί, το Συμβούλιο Ασφαλείας «θα πρέπει να εγκρίνει περαιτέρω αναγκαία μέτρα, σύμφωνα με το Κεφάλαιο VII».