Ο μόνος ηγέτης της Δύσης που διατηρεί επαφές με τον Μουαμάρ Καντάφι, ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ζήτησε να αντιμετωπιστεί με προσοχή η κρίση στη Λιβύη, "όπου η κατάσταση είναι πολύ μπερδεμένη" και συγκεκριμένα η ενδεχόμενη έξοδος του λίβυου ηγέτη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Il Messaggero" ο Μπερλουσκόνι, όταν ρωτήθηκε για μια ενδεχόμενη έξοδο του Καντάφι, απάντησε: "Ας είμαστε προσεκτικοί. Σήμερα είναι προτιμότερο να μην αναφερθούμε σε αυτές τις λεπτομέρειες. Χρειάζεται πολύ προσοχή γιατί η κατάσταση στη Λιβύη εξελλίσσεται συνεχώς".

"Ακολουθούμε και θα ακολουθούμε τις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας", πρόσθεσε ο ιταλός πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας τις πρόσφατες επαφές του με τον αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα, τον πρόεδρο του ευρωπαϊκου συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπέι και τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.

"Εχουμε πολλά συμφέροντα στην περιοχή και γεωγραφικά βρισκόμαστε πολύ κοντά στη Λιβύη", πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος τόνισε πως δεν ανησυχεί για μια πιθανή επιδείνωση των σχέσων Ρώμης-Τρίπολης, σε περίπτωση της πτώσης του καθεστώτος Καντάφι.

"Διατηρούμε μια στενή σχέση με τον λιβυκό λαό. Πιστεύω πως, όποια και αν είναι η κυβέρνηση που θα επιλέξει ο λαός της Λιβύης, αυτή θα διατηρήσει μια στενή σχέση με την Ιταλία, τον λαό και τις επιχειρήσεις της", κατέληξε ο Μπερλουσκόνι.

TAGS