Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει να υπάρξει «συγκεκριμένο αποτέλεσμα» από τις συνομιλίες του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι και του ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Λαβρόφ για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας.

«Ελπίζω οι συζητήσεις που έχει ο υπουργός Εξωτερικών Κέρι με τον υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ και με κάποιους άλλους εταίρους να καταλήξουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα», δήλωσε ο Ομπάμα μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο πριν την έναρξη ενός υπουργικού συμβουλίου στον Λευκό Οίκο.

Ο Ομπάμα σημείωσε ότι ο Κέρι είναι απών από το συμβούλιο διότι «βρίσκεται στο εξωτερικό και πραγματοποιεί συναντήσεις για το θέμα με το οποίο ασχοληθήκαμε πολύ τις τελευταίες εβδομάδες, την κατάσταση στη Συρία και πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα χρησιμοποιούνται χημικά όπλα εναντίον αθώων ανθρώπων».

Εξάλλου ο αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι τώρα επικεντρώνεται σε σημαντικά εσωτερικά ζητήματα των ΗΠΑ, όπως ο προϋπολογισμός, η αύξηση του ομοσπονδιακού ορίου δανεισμού και η εφαρμογή της μεταρρύθμισης στον τομέα της υγείας.