Στους εννέα ανέρχονται οι νεκροί από τις εκτεταμένες πλημμύρες που προκάλεσαν ισχυρές βροχοπτώσεις στην επαρχία Γκαλάτι, στην ανατολική Ρουμανία.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, Πετρίτσα Πατιλέα Γκράνγκαν, στην περιοχή Κούτσα δύο άνδρες ηλικίας 82 και 65 ετών πνίγηκαν και μία γυναίκα 74 ετών πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Επιπλέον, στην περιοχή Κοστάσε Νέγκρι μια 81χρονη έχασε τη ζωή της και ένας 40χρονος πέθανε από ανακοπή, στην πόλη Κουντάλμπι έχασαν τη ζωή τους μία γυναίκα 83 ετών και ένα κορίτσι οκτώ ετών και στη Γκριβίτα ένας άνδρας 65 ετών.

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις την Τετάρτη υπερχείλισαν δύο ποταμοί με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και αγροτικές εκτάσεις.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι 400 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στις πλημμυρισμένες περιοχές και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη και απέστειλε τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Γκαμπριέλ Οπρέα και τον υπουργό για την Κοινωνία της Πληροφορίας Νταν Νίτσα να επιθεωρήσουν τις πληγείσες περιοχές.