Άνγκελα Μέρκελ: «Εσείς φταίτε για τα προβλήματά σας»

Άνγκελα Μέρκελ: «Εσείς φταίτε για τα προβλήματά σας»

Ευθύνη στις κυβερνήσεις των χωρών της Ν. Ευρώπης για τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν επέρριψε για ακόμη μια φορά η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αποποιούμενη στην ουσία των ευθυνών της. 

«Πολλοί άνθρωποι στην Νότια Ευρώπη γνωρίζουν καλά ότι δεν ευθύνομαι εγώ ή η Γερμανία για τα προβλήματά τους, αλλά οι δικές τους —επί χρόνια ή επί δεκαετίες— παραλείψεις», δήλωσε η κ. Μέρκελ κι επανέλαβε ότι η αρχή της είναι «αλληλεγγύη εάν και οι χώρες που πλήττονται επιτυγχάνουν στις προσπάθειές τους». 

Σε συνέντευξή της στην «Muenchner Merkur» η γερμανίδα Καγκελάριος επανέλαβε ότι απορρίπτει την αμοιβαιοποίηση του χρέους και τα ευρωομόλογα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν και η κρίση δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί, «ο δρόμος που ακολουθούμε θα είναι επιτυχής». Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Γερμανία, η οποία, όπως είπε, «ήταν κάποτε ο ασθενής της Ευρώπης». 

Ερωτηθείσα σχετικώς με το γεγονός ότι στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου απεικονίζεται συχνά με... χιτλερικό μουστάκι, η Καγκελάριος είπε ότι χαίρεται που υπάρχει ελευθερία έκφρασης, «ακόμη και για την έξαλλη παρουσίαση απόψεων» και επισήμανε ότι στην Ευρώπη η ελευθερία έκφρασης, η ελευθεροτυπία, το εκλογικό δικαίωμα και η ανεξιθρησκία είναι κατοχυρωμένα για όλους. «Αυτός είναι ένας θησαυρός που πρέπει να διαφυλάξουμε», προσθέτει.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο