Η συριακή αντιπολίτευση κατήγγειλε σήμερα ότι το αίτημα της Δαμασκού να προσχωρήσει στη Σύμβαση για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων έχει στόχο να «εξαπατήσει» τη διεθνή κοινότητα και ζήτησε να παραμείνει στο τραπέζι η απειλή της στρατιωτικής επέμβασης εναντίον της Συρίας.

Ο Εθνικός Συνασπισμός της Συριακής Αντιπολίτευσης εκφράζει σε ανακοίνωσή του «τις αμφιβολίες για την πραγματική βούληση του καθεστώτος να προσχωρήσει στη Σύμβαση για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων», μία ημέρα μετά την ανακοίνωση από τον ΟΗΕ ότι έλαβε το σχετικό συριακό αίτημα.

«Οι υποσχέσεις που έχει δώσει το συριακό καθεστώς δεν είναι παρά νέες απόπειρες να εξαπατήσει τη διεθνή κοινότητα και να εμποδίσει την τιμωρία για τα εγκλήματά του», προσθέτει η αντιπολίτευση, αναφερόμενη στην καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό.

«Δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος παρά μόνο αν η διεθνής κοινότητα αποφασίσει να αναγκάσει το συριακό καθεστώς να σεβαστεί τις δεσμεύσεις του βάσει ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και να το προειδοποιήσει ότι η στρατιωτική δράση παραμένει επίκαιρη αν δεν συνεργαστεί», καταλήγει η ανακοίνωση.