Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν τις εταιρείες εμπορίας καυσίμων, να βρίσκονται σε επιφυλακή για «πιθανές τρομοκρατικές δραστηριότητες» στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων, ανέφερε προς τα μέλη της, η ένωση της βιομηχανίας και εμπορίας πετρελαίου την Παρασκευή, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν υπάρχουν «άμεσες» απειλές.

Η Ένωση Εμπόρων Πετρελαίου της Αμερικής (ΡΜΑΑ) ανέφερε ότι το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών «ανησυχεί ότι οι τρομοκράτες προσπαθούν να αγοράσουν ή να κλέψουν καύσιμα για να τα χρησιμοποιήσουν σε όπλα μαζικής καταστροφής». Η ΡΜΑΑ ανέφερε επίσης ότι απέστειλε στα μέλη της σχετικό μήνυμα την Παρασκευή, μετά την προειδοποίηση του FBI η οποία έγινε σε διάσκεψη για την ενέργεια την περασμένη εβδομάδα λίγο πριν από την επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με την ΡΜΑΑ το FBI προειδοποίησε να είναι σε επιφυλακή αφενός οι έμποροι καυσίμων για πιθανούς άγνωστους «πελάτες», και αφετέρου οι οδηγοί που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα οχήματά τους ή οι εργαζόμενοι που αποθηκεύουν καύσιμα σε ασυνήθιστες θέσεις.

Το FBI δεν έκανε κανένα σχόλιο για τις πληροφορίες αυτές ενώ ανώτερος αξιωματούχους της εθνικής ασφάλειας, είπε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει κάποια κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» που σχετίζεται με τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων.