Προειδοποιήσεις για καταρρακτώδεις βροχές, πλημμύρες και ισχυρούς ανέμους εξέδωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας, εν όψει της έλευσης του ισχυρού τυφώνα Μαν-γι που αναμένεται να σαρώσει τη Δευτέρα και την περιοχή της Φουκουσίμα.

Ο τυφώνας Μαν-γι, ο 18ος της εποχής των τυφώνων στη Ασία, βρισκόταν το μεσημέρι της Κυριακής (τοπική ώρα) στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού στη νότια Ιαπωνία προκαλώντας ριπές ανέμου 126 χλμ. την ώρα.

Ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει το πρωί της Δευτέρας τη νότια πλευρά του Χονσού, του μεγαλύτερου νησιού της Ιαπωνίας και να περάσει από τη νομαρχία Σιζουόκα γύρω στις 09.00 τοπική ώρα (03.00 ώρα Ελλάδος). Κατόπιν προβλέπεται να ακολουθήσει ευθεία πορεία προς το Τόκιο και στη συνέχεια να διασχίσει τη βορειοανατολική χώρα, συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας της Φουκουσίμα όπου βρίσκεται ο κατεστραμμένος πυρηνικός σταθμός από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου του 2011, ο οποίος ως εκ τούτου είναι πολύ ευάλωτος στα καιρικά φαινόμενα.

Πριν καν από την έλευσή του στο αρχιπέλαγος, ο τυφώνας προκάλεσε ήδη σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους στη νότια και ανατολική Ιαπωνία χωρίς να προκαλέσει κατά τα φαινόμενα σοβαρές ζημιές.