Τον θάνατο ενός εκ των στρατιωτικών διοικητών της που σκοτώθηκε στις 30 Αυγούστου σε επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Υεμένη, επιβεβαίωσε η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, σε ανακοίνωση την οποία επικαλείται η αμερικανική υπηρεσία παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa) γράφει σε μια νεκρολογία ότι η επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκε ο Κάιεντ αλ Νταχάμπ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «πολέμου κατά της σαρία» (ισλαμικού νόμου) και προτρέπει τους μουσουλμάνους «να ενταχθούν στις τάξεις του τζιχάντ (ισλαμικού ιερού πολέμου) και των μουτζαχεντίν».

Ο Κάιεντ αλ Νταχάμπ σκοτώθηκε μαζί με μερικούς από τους άνδρες του σε επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο χωριό Μανάσεχ της επαρχίας Μπάιντα, 170 χλμ. νοτιοανατολικά της Σαναά, σύμφωνα με φυλετική πηγή στην Υεμένη.

Τοπικός αξιωματούχος είχε δηλώσει τότε ότι ο άνδρας «ήταν ο σημαντικότερος διοικητής της Αλ Κάιντα στην επαρχία Μπάιντα», μετά τον θάνατο του αδελφού του Τάρεκ το 2012.

Ο τελευταίος τον Ιανουάριο του 2012 είχε πάρει για ένα μικρό διάστημα, ως διοικητής μιας ανταρτικής οργάνωσης, τον έλεγχο της Ράντα, μιας τοποθεσίας της επαρχίας Μπάιντα, πριν εκδιωχθεί υπό την πίεση των φυλών που διάκεινται εχθρικά στο εξτρεμιστικό δίκτυο. Αργότερα σκοτώθηκε σε ένοπλη επίθεση.