Βεστερβέλε: Να εφαρμοστεί άμεσα η συμφωνία για τη Συρία

Βεστερβέλε: Να εφαρμοστεί άμεσα η συμφωνία για τη Συρία

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε ζήτησε σήμερα την ταχεία εφαρμογή της ρωσο-αμερικανικής συμφωνίας για τον έλεγχο και την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας.

"Η Γερμανία υποστηρίζει τη ρωσο-αμερικανική συμφωνία για τον έλεγχο και την καταστροφή των συριακών χημικών όπλων. Είναι σημαντικό στο εξής να εφαρμοστεί στην πράξη", δήλωσε ο Βεστερβέλε, σύμφωνα με ανακοίνωση που στάλθηκε από το υπουργείο του.

"Για να γίνει αυτό, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όπως ο Οργανισμός για την απαγόρευση των χημικών όπλων (OIAC) παίζουν έναν ρόλο-κλειδί", πρόσθεσε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας πως η χώρα του υποστηρίζει τη δράση του OIAC στον οποίο είναι έτοιμη να παράσχει τεχνική ή οικονομική βοήθεια στη Συρία.

"Θέλουμε τα χημικά όπλα να προγραφούν και να καταστραφούν σε όλο τον κόσμο επειδή έτσι ο κόσμος θα γίνει πιο ασφαλής. Κατά συνέπεια είμαστε διατεθειμένοι να παράσχουμε τεχνική ή οικονομική συνεισφορά κατά τη διάρκεια της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας", είπε.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο