Άνοιξε και πάλι η βιομηχανική ζώνη που λειτουργούν από κοινού η Βόρεια και η Νότια Κορέα, η οποία παρέμενε κλειστή για πέντε μήνες λόγω της αυξημένης έντασης που επικρατούσε στην κορεατική χερσόνησο.

Το αρμόδιο υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι το άνοιγμα της βιομηχανικής ζώνης και ακολούθησε η δέσμευση περισσότερων από τις μισές εκ των 123 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ζώνη Καε σόνγκ, ότι θα επαναλειτουργήσουν.

Κάποιοι από τους συνολικά 820 νοτιοκορεάτες- στελέχη επιχειρήσεων και εργαζόμενοι- θα μεταβούν στη βιομηχανική ζώνη που βρίσκεται εντός του βορειοκορεατικού εδάφους για να επιβλέψουν τις εργασίες επανέναρξης της λειτουργίας των επιχειρήσεων, ανέφερε επίσης το αρμόδιο υπουργείο στη Σεούλ.

Η συμφωνία για την επανάληψη της λειτουργίας της βιομηχανικής ζώνης, περιλαμβάνει διατάξεις για τη διευκόλυνση των πολιτών της Νότιας Κορέας να έχουν πρόσβαση στο χώρο, που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα βόρεια των συνόρων των δύο χωρών.

Οι συνομιλίες πάντως συνεχίζονταν ώστε εκτός της λειτουργίας της ζώνης Καεσόνγκ, να επέλθει συμφωνία σχετικά με το θέμα του δικαιώματος των νοτιοκορεατών που εργάζονται εκεί να κάνουν χρήση του διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων τους, σύμφωνα με το υπουργείο Ενοποίησης στη Σεούλ.