Ο ισχυρός τυφώνας Μαν – γι πέρασε σήμερα το πρωί από τη νότια Ιαπωνία με βροχοπτώσεις «άνευ προηγουμένου» σε πολλές περιοχές, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις τη δύναμη του αναμένεται να δοκιμάσει και η ευάλωτη περιοχή της Φουκουσίμα όπου βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο. 

Ο τυφώνας που είναι ο 18ος της σεζόν στην Ασία, πέρασε από κύριο νησί της χώρας το Χονσού στις 7:40 τοπική ( 22:40 GMT της Κυριακής), όπως ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, συνοδευόμενος από ισχυρούς ανέμους ταχύτητας 160 χιλιομέτρων την ώρα και πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ειδικές προειδοποιήσεις εκδόθηκαν από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία σε διάφορες περιοχές, όπως στην πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα του Κιότο στα δυτικά. Το Τόκιο ήδη «χτυπήθηκε» τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, από ισχυρούς ανέμους που αναμένεται να αυξηθούν στα μέσα της ημέρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού που προειδοποιεί και για ισχυρές βροχοπτώσεις. Διαταγές εκκένωσης λόγω των πλημμυρών και των κατολισθήσεων έχουν εκδοθεί για δεκάδες χιλιάδες σπίτια στα νοτιοδυτικά της Ιαπωνίας.