Απίστευτο κι όμως αληθινό. Πιθηκάκι δάγκωσε πέντε γυναίκες αφού διέφυγε της προσοχής του ιδιοκτήτη του, που διαμένει στο Μούτταλο

Για τον εντοπισμό του στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση και τελικά θανατώθηκε απο τον ιδιοκτήτη του, στην προσπάθεια του να το ακινητοποιήσει πριν φτάσουν στην περιοχή οι κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Οι πέντε γυναίκες όλες ηλικίας από 30 μέχρι 80 ετών μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου όπου σύμφωνα με τους επί καθήκοντι ιατρούς Δρ. Νεκτάριο Σιδηρόπουλο, Δρ Τάνια Αθανασίου και Δρ Κωνσταντίνα Φυσεντζίδου τους χορηγήθηκε θεραπευτική αγωγή και αντιβίωση και πήραν εξιτήριο.

Πολίτες της προσφυγικής συνοικίας ερωτηθέντες σχετικά από το ΚΥΠΕ κάλεσαν τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων που δεν  θέλουν τα κατοικίδια ζώα τους να μην τα εγκαταλείπουν αλλά να τα μεταφέρουν στην προστασία ζώων.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Αστυνομία, ενώ του θέματος επιλήφθηκε το κτηνιατρείο.

Το περιστατικό επαναφέρει τη μαύρη τρύπα της ελλιπούς νομοθεσίας, τόσο για τους σκύλους όσο και για την εισαγωγή, απόκτηση και διαβίωση άγριων ζώων. Και αυτό γιατί, η νομοθεσία που υπάρχει, συντηρεί το «αλαλούμ» που επικρατεί στην Κύπρο με τα ζώα.

Υπενθυμίζεται εξάλλου και το τραγικό περιστατικό με το θάνατο του 5χρονου αγοριού στη Σκαρίνου από το δάγκωμα σκύλου ΑΚΙΤΑ, τον περασμένο Μάιο.