Το αντιπολιτευόμενο Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) θα διοργανώσει, στις 16 Απριλίου, στο Βελιγράδι, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία θα είναι «αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον της Σερβίας», δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Θα είναι μία μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση, αποφασιστικής σημασίας για την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών και για αλλαγές στη Σερβία», ανέφερε ο κ. Βούτσιτς, στη διάρκεια συνέντευξης σε δημοσιογράφους.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος εκτίμησε ότι η οικονομική, πολιτική και κοινωνική κατάσταση στη Σερβία είναι καταστροφική και ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε να απαντήσει στα αιτήματα, όχι μόνο του κόμματος, αλλά και των πολιτών της Σερβίας, που διατυπώθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 5 Φεβρουαρίου.

«Ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν απάντησε στο αίτημα για προκήρυξη εκλογών», υπογράμμισε ο κ. Βούτσιτς, σημειώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα θα αρχίσει διαβουλεύσεις με άλλα κόμματα για να στηρίξουν τη διαδήλωση.