Σερβία: Νέα μεγάλη διαδήλωση από την αντιπολίτευση


Το αντιπολιτευόμενο Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) θα διοργανώσει, στις 16 Απριλίου, στο Βελιγράδι, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία θα είναι «αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον της Σερβίας», δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Θα είναι μία μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση, αποφασιστικής σημασίας για την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών και για αλλαγές στη Σερβία», ανέφερε ο κ. Βούτσιτς, στη διάρκεια συνέντευξης σε δημοσιογράφους.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος εκτίμησε ότι η οικονομική, πολιτική και κοινωνική κατάσταση στη Σερβία είναι καταστροφική και ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε να απαντήσει στα αιτήματα, όχι μόνο του κόμματος, αλλά και των πολιτών της Σερβίας, που διατυπώθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 5 Φεβρουαρίου.

«Ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν απάντησε στο αίτημα για προκήρυξη εκλογών», υπογράμμισε ο κ. Βούτσιτς, σημειώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα θα αρχίσει διαβουλεύσεις με άλλα κόμματα για να στηρίξουν τη διαδήλωση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο