Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Μίρκο Τσβέτκοβιτς, εξήγγειλε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσβέτκοβιτς ανέφερε, από το χειμερινό κέντρο Κοπαόνικ, όπου συμμετέχει σε οικονομικό Φόρουμ, ότι κατά τις συναντήσεις που διεξήγαγε με τους ηγέτες των κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, συμφωνήθηκε η μείωση των υπουργείων σε 20, από 24 που είναι σήμερα.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, διευκρίνισε, ωστόσο, ότι "δεν πρόκειται τόσο για αλλαγές προσώπων όσο για ουσιαστικές αλλαγές στη λειτουργία της κυβέρνησης, που θα δώσουν νέα δυναμική στη διαδικασία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων".

Η οικονομική κρίση που πλήττει τη Σερβία --και ως συνέπεια της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης-- έχει προκαλέσει έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια. Ακόμη και μεταξύ των εταίρων εκδηλώνεται προβληματισμός για την αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών επιλογών. Πρόσφατα, μάλιστα, απειλήθηκε σοβαρά και η συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού, με την απομάκρυνση από τη θέση του αντιπροέδρου και του υπουργού Οικονομικών, του ηγέτη του κόμματος G-17, Μλάτζαν Ντίνκιτς.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS), ζητεί πρόωρες βουλευτικές εκλογές και προς επίτευξη του στόχου αυτού θα αρχίσει, από τον Απρίλιο, διαδηλώσεις διαρκείας, στο κέντρο του Βελιγραδίου.