Η επιχείρηση ανόρθωσης και ρυμούλκησης του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia πρόκειται να συνεχιστεί καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας, όπως δήλωσε απόψε ο υπεύθυνος της ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλι.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης για την ολοκλήρωση της προσπάθειας θα χρειασθούν τουλάχιστον δεκαοκτώ ώρες, ενώ αρχικά η επιχείρηση αυτή είχε υπολογιστεί ότι θα διαρκούσε περίπου δώδεκα ώρες.

«Δεν με ενδιαφέρει η διάρκεια της επιχείρησης, αυτό που έχει σημασία είναι το τελικό αποτέλεσμα», επανέλαβε ο Γκαμπριέλι.

Στις 18:00 (ώρα Ιταλίας, 19:00 ώρα Ελλάδας) η όλη προσπάθεια διακόπηκε για περίπου μια ώρα, ώστε να επιτραπεί στους τεχνικούς να αφαιρέσουν ένα μέρος από τα ατσάλινα νήματα, τα οποία, στην παρούσα φάση, δεν χρησιμεύουν για την επιστροφή του πλοίου σε οριζόντια θέση.

Μέχρι τώρα η κλίση του πλοίου έχει μεταβληθεί κατά 13 μοίρες. Ο εκπρόσωπος της Costa Crosiere, Φράνκο Πορτσελάκια, δήλωσε στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia ότι «το πλοίο αντιδρά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αφού η μετακίνησή του γίνεται ομοιόμορφα, ακριβώς όπως είχε προβλεφθεί».