Τέσσερις Αφγανοί στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο, χθες από έκρηξη αυτοσχέδιου βομβιστικού μηχανισμού κι ένας οπλίτης του ΝΑΤΟ έχασε τη ζωή του σήμερα από επίθεση των Ταλιμπάν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές και το αρχηγείο της πολυεθνούς δύναμης.

Οι στρατιώτες του εθνικού στρατού «περιπολούσαν σε αγορά» της επαρχία Λογκάρ στα νότια της Καμπούλ, «όταν αυτοσχέδιος μηχανισμός που ήταν κρυμμένος σε κατάστημα εξερράγη», σκοτώνοντας τέσσερις στρατιώτες και έναν διερμηνέα που χρησιμοποιούσαν για να συνεννοούνται με τις διεθνείς δυνάμεις, τόνισε ο εκπρόσωπος της τοπικής αρχής ονόματι Μοχάμαντ Ντερβίς.

Εξάλλου, σε κάποιο σημείο στα νότια, ένας στρατιώτης της πολυεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ (ISAF), του οποίου η εθνικότητα δεν ανακοινώθηκε, βρήκε τον θάνατο σήμερα σε ενέδρα των Ταλιμπάν, ανακοίνωσε η υπό αμερικανική διοίκηση δύναμη, χωρίς να προσθέσει άλλες λεπτομέρειες.

Με τις νέες απώλειες, ο αριθμός των ξένων οπλιτών που έχουν βρει τον θάνατο στο Αφγανιστάν από την αρχή του χρόνου ανέρχεται στους 68, ενώ το 2010 υπήρξε το πιο θανατηφόρο έτος για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, με 712 καταγεγραμμένους νεκρούς.