Για παρατυπίες στον ενεργειακό τομέα, ύψους 230 εκ. λέβα (περίπου 115 εκ. ευρώ), που σχετίζονται με συμβόλαια της προηγούμενης κυβέρνησης του GERB ειδοποίησε την εισαγγελία το υπουργείο Οικονομίας, ζητώντας την διεξαγωγή έρευνας για την υπόθεση.

Οι παρατυπίες που εντοπίστηκαν από τον έλεγχο που διενήργησαν κλιμάκια του υπουργείου αφορούν το σχεδιασμό των εξόδων και των πληρωμών δύο παραγωγών ενέργειας (των θερμοηλεκτρικών σταθμών Gulubovo και Maritsa East 3) και περιλαμβάνουν τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΝΕΚ) και τον Διαχειριστή του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ESO).

Είναι η τέταρτη φορά που το υπουργείο απευθύνεται στην εισαγγελία. Την περίοδο 1 έως και 8 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο ειδοποίησε τους εισαγγελείς για άλλες τρεις περιπτώσεις παρατυπιών, συνολικού ύψους 160 εκ. λέβα.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Ντέλιαν Ντόμπρεφ δήλωσε ότι η τελευταία ειδοποίηση του υπουργείου για τις παρατυπίες ύψους 230 εκ. λέβα, δεν έχει καμία σχέση με συμβόλαια που σύναψε το GERB.